Doelstelling 2 |
---|
Een aantrekkelijk, divers horeca-aanbod in Houten met meer horecavestigingen. |
Effectindicatoren
Doel | Omschrijving | Bron | Realisatie | Raming | Realisatie | |||||
2017 | 2018 | 2019 | 2020 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2.1 | Aantal horeca-vestigingen in de hele gemeente Houten | Provinciaal Arbeidsplaatsen Register | 103 (-4) | 103 (0) | 103 (0) | 103 | nnb* | |||
2.2 | Aantal horeca-vestigingen in het centrum (Het Rond) per 1 januari van het betreffende kalenderjaar | Provinciaal Arbeidsplaatsen Register | 18 | 19 | 19 | 22 | nnb* | |||
* Als gevolg van COVID19 heeft de provincie Utrecht het moment van meten uitgesteld (voorjaar 2021 komen de realisatiecijfers beschikbaar, ditmaal per 1 april 2020 en 1 september 2020). |
---|
Betrokkenheid verbonden partijen
Bij deze doelstelling zijn geen verbonden partijen betrokken.
Wat hebben we daarvoor gedaan?
Het aantal horeca vestigingen in Houten fluctueert maar er is de laatste jaren een lichte toename waarneembaar.Vooral in de centra neemt het toe vanwege het belang dat wordt onderkend van een voldoende, passend en gedifferentieerd horeca aanbod, juist in de centra. Hiertoe zijn (Het Rond) of worden (Castellum) de centrumgebieden in toenemende mate ingericht.
Ondanks de coronacrisis is het aantal horeca vestigingen nagenoeg gelijk gebleven. De verwachting is dat mogelijk een aantal horecavestigingen het niet gaan redden in 2021 (als de corona maatregelen nog lang van kracht blijven). Dat is nu nog onzeker. Aan de andere kant komt er naar alle waarschijnlijkheid minimaal één horecagelegenheid bij op Het Rond in 2021. Met voortzetting en verbetering van de steun tijdens de huidige coronacrisis aan horeca ondernemers vanuit het Rijk en vanuit de gemeente Houten streven we minimaal een stabilisatie van het aantal horecavestigingen na in 2021.
Tevens hebben we ondernemers (zowel reeds in Houten gevestigde als nieuwe) waar mogelijk gefaciliteerd en hebben we daar mooie waardering voor gekregen (Houten scoort hoog op ondernemersdienstverlening). Overigens ligt de verantwoordelijkheid om horeca-ondernemers aan te trekken primair bij de eigenaar/ verhuurder van beschikbare panden.
Prestatie-indicatoren
Voor deze doelstelling is geen prestatie-indicator opgenomen.